Meny
Velg seksjon Skoleåret 2013/2014
Småtrinnet
Mellomtrinnet
Ungdomstrinn
Røsvikveien 1522 8220 Røsvik
Telefon: 75685000 mobil:46831186 Faks: - Send oss e-post
Redaktør: Trude Cecilie Gleinsvåg
Google
Google
Her vil dere finne noen artikler fra skoleåret 2013/2014
 I forbindelse med Prosjektet Røsvik kystfort jobber 5. klasse med museum og bruksgjenstander under 2. verdenskrig. Maja Zakariassen og Arnt Arntzen viste elevene hvordan vi spinner garn med rokken og hvordan vi kan sy kavelhuver.

5. klasse vil guide og fortelle om gjenstandene vi har samlet fra krigens dager mandag 16. juni mellom klokka 12.00 - 14.00.

Skolen har deltatt på årets bussvett aksjon i snart 6 uker. I morgen avsluttes aksjonen og i den anledning lagde vi en litt annerledes undervisningstime for 1.-5. klasse. Målet med timen var at elevene skulle få en opplevelsesbasert læring om det å kjøre buss og trafikkregler generelt. Vi arbeidet på en entreprenøriell måte. Elevene skulle ha rollelek og improvisere ut i fra det. Alle fikk gå i kostymelageret og finne kostymer og litt rekvisita. Buss og biler hadde vi lånt hos Sangria. Vi startet økta med å samtale om bussvett og avtalte regler for rollespillet. Så spilte vi en stund, for så å samtale om hvordan det gikk og hvordan de opplevde det. Det var ei herlig stund, med flott rollespill og mye moro! Elevene syns det var kjempemoro og ville gjøre det mer! Det var nok ekstra stor stas at lærerne hadde kledt seg ut og var i roller. Saltenposten var også tilstede, så dette kommer i avisa snart.

 I forbindelse med Prosjektet Røsvik kystfort jobber 5. klasse med museum og bruksgjenstander under 2. verdenskrig.

I dag hadde 1.og 2.klasse skitrening og skilek i kroppsøvingstimene. Vi øvde på å gå på ski, renne i bakker, svinge, gå fiskeben og ploging. I tillegg lagde vi ei lita slalomløype som de fikk øve seg å svinge i, vi hadde "skiskyting" med bokser og vi øvde på å renne sammen to og to. Noen gikk i lysløypa og der var det i dag både reve-og harespor.

I 3 år har elevrådet jobbet med å skaffe inntekter til ny slalomtur til Daja  - og endelig var dagen her!

I dag, 26.mai 2014, har 1.og 2.trinn skjært bjørkeris til gammen. I gammen sitter man på bjørkeris og denne må skiftes ut. Vi bruker å gjøre det på våren. Klassene gikk i skogen bak gamma og fikk hver sin tollekniv. Der måtte de finne bjørk og da bruke kniven rett. De samlet kvistene i store hauger og bar det inn i gamma. Der plasserte de riset pent og "prøvdesatt" i sitteavdelingene. De var veldig flinke og arbeidsomme. Der var en del søppel, men det har elevene ryddet bort. Videre må bålet renskes, og det skal vi snart gjøre.

I dag, 12.juni 2014, har småtrinnet hatt nok en fantastisk dag! Vi startet i 1.time med skolekjøkken. Dagens lunsj skulle tilberedes. Etterpå gikk vi på sløyden. Her skulle alle konstruere og produsere seg en trebåt. Samtlige sagde, hamret, limte, fila og pyntet båtene sine. Utelunsjen ble spist inne i gammen. Den hadde 3 gutter i 3.-4.kl klargjort: de hadde ryddet søppel og tømt gruva. Inne i gammen var det godt og varmt. Deilig gryterett ble spist der. Etterpå var det duket for trebåtkonkurranse i elva. Alle startet samtidig og skulle ned til mål der Anders stod. Båtene dro fort i elva, men de møtte mange hinder på sin vei. Elva var ganske stor og flere plumset ut i den da de skulle få båtene løse,- til stor latter og glede. Elevene har hatt en fantastisk dag med masse læring og trivsel!

I dag var småtrinnet  på besøk på Kjevik husmannsplass. Det er en del av den komunale dks-planen.

Skolen arrangerte en svært vellykket sykkeldag 21.mai. Alle elevene fra 1.til 8.trinn deltok. Dagen var delt inn i ulike aktiviteter. Alle hadde teori om sykkel, trafikk og sikkerhet. Politiet hadde gjennomgang av alle syklene og hjalp velvillig til med reperasjoner. Elevene fikk øve seg i ferdighetsløypa, det var felles lunsj i grillhuset med pølser og juice og samtlige måtte gjennomføre en ferdighetsløype. Det ble også tid til å leke seg på skolens nye triksehopp for sykkel og å sykle i sykkelløypa. Dagen ble avsluttet med premieutdeling. Alle fikk matbokser og buffer. Tilslutt var det langballkamp.

Nytt skoleår og ny oppstart i kystfortet. I dag var det klargjøring av hvilke mål vi har for arbeidet dette skoleåret. Vi ønsker å få ryddet mest mulig av bunkersene knyttet til den første kanonstillingen. I tillegg vil vi prøve å få produsert skilt til kulturstien og vi fortsetter arbeidet med hjemmesiden. Arbeidet med å rense ammunisjonsbunkersen var noe tyngre nå enn i vår da røtter ol har fått mer tak. Av bildene ser dere at det var god framdrift i arbeidet i dag. En gammel ovn ble forsøkt satt sammen. Se bilder fra dagen.

Fredag var høstens siste arbeidsdag i fortet. Vi tar nå en pause fram til våren. Dagen ble brukt til å få rensket ammunisjonsbunkersen slik at den nå er helt rensket. I tillegg rensket vi opp frontene på beboelsesbunkersen og dekningsbunkersen. Løpegangene ned til de to sistnevnte ble ryddet for kvist og nedfallstrær, men her gjenstår enda en del arbeid. Vi avsluttet med å gå gjennom kulturstien vi skal lage. Vi gikk på leting etter fengselet, og elevene fant det gjemt oppunder fjellet. Vinteren skal vi bruke til å produsere tekster til skilt og til å få hjemmesiden vår publisert.

Velkommen til lansering: Torsdag 14. november kl. 18.00 på Røsvik samfunnshus.Enkel servering. Gratis inngang. Salg av heftet, som koster 100 kroner. Tore Gleinsvåg vil selv være til stede og fortelle om heftet og stoffinnsamlingen. Han er pensjonert lektor med hovedfag i historie.Lærere og elever ved Røsvik skole vil også informere om sitt prosjektarbeid i forbindelse med kystfortet.Musikkinnslag v/ elever.

Se kommunens hjemmeside for mer info: http://www.sorfold.kommune.no/nytt-hefte-om-roesvik-kystfort

Vi ved skolen ser fram til å ta heftet i bruk i fortsettelsen av vårt arbeide med Røsvik kystfort.


Torsdag 14.november ble heftet om Røsvik kystfort lansert på samfunnshuset i Røsvik. Forfatter Tore Gleinsvåg var selv tilstede.

Røsvik skole arrangerte i dag en dugnad i kystfortet. Det kom mange og de fikk gjort mye. På skipskanonstillingen ble de store trærne sagd ned, kvister ble ryddet bort og store mengder med ved ble fraktet bort. Ved visningskanonstillingen ble det felt flere trær. Oppe ved kommandobunkeren ble det fjernet mye kratt, busker og trær som gjorde at utsikten ble noe bedre! Kaffe og dugnadskake var det også! De frammøtte gjorde en meget god jobb og skolen vil gjerne takke for arbeidet! Se bilder ( ikke alle ble med på bildene)

Løkta barnehage og småtrinnet møttes i Ness på frigjøringsdagen. Der fikk barna og elevene høre litt om 2.verdenskrig i Røsvik. Vi snakket om det å være okkupert, miste friheten sin, ikke bestemme selv og det å være fanget for å nevne noe. Barna hadde hørt mye om krig og flere klarte å relatere det til det som skjer ute i verden nå. Alle fikk se i bunkersene ved visningstillinga. Etter diskusjoner og samtaler fikk elevene leke i fortet, før vi fant fram lommelykter og gikk i tunellene. Det var spennende! Etter en varm lunsj gikk alle opp til luftvernstillingene. Der begynte vi ryddearbeidet for å rydde ei av luftvernstillingene fram. Dagen ble avsluttet med "Boksen går!" Dagen var super, godt vær, blide, arbeidsvillige og motiverte barn/elever. Vi hadde i tillegg med oss en journalist fra Saltenposten

Røsvik skole lager en turløype gjennom deler av kystfortet i Røsvik. Stien vil være i underkant av 1 km og vil gå innom flere av installasjonene. Infoskilt og "retningsskilt" av løypa er under produksjon. Alle på skolen deltar i prosjektet og har ulike ansvarsområder. "Krigsstien" skal åpnes 17.juni under Kraftfestivalen. Ungdomstrinnet har vært hele dagen i fortet. Arbeidet med å rydde fram "krigsstien" er kommet godt i gang. I tillegg har de fraktet ved bort fra fortet og ryddet ved skipskanonstillingen. 5.klasse har arbeidet med å renske fram løpegangene og inngangene til bunkersene i visningsstillinga. 6.og 7.klasse kom etter lunsj og startet arbeidet med å rydde fram ei kanonstilling.