Meny
Velg seksjon Forside
Småtrinnet
Mellomtrinnet
Ungdomstrinn
Røsvikveien 1522 8220 Røsvik
Telefon: 75685000 mobil:46831186 Faks: - Send oss e-post
Redaktør: Trude Cecilie Gleinsvåg
Det er 1 dokumenter i arkivet.
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2024><<
april 2024
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
10.trinn: Opplysning trekkfag: Skriftlig eksamen
18.05.2016 kl 09:00
00
dager
:
00
timer
:
00
min
:
00
sec
Lykke til!
Gå til Fronter
Google
Google
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Elevbedrift

Elevbedrift er en praktisk undervisningsmetode der elevene skal få mulighet til å starte, drive og avvikle sin egen bedrift i et team med medelever.

Elevene skal få mulighet til å starte, drive og avvikle sin egen bedrift i et team med medelever. Ved siden av å få et innblikk i det å starte sin egen bedrift får elevene erfaring med:
- kunne se ressurser, behov og muligheter i eget nærmiljø
- jobbe i kreative team
- samarbeide og fungere i team
- stole på seg selv og ta avgjørelser
- utnytte egne kunnskaper, erfaringer og nettverk

Målene med denne aktiviteten er:

-Elevene skal starte og drive sin egen bedrift
-Elevene jobber i sin egen bedrift
-Elevene skal avslutte bedriften

Ved Røsvik skole har vi hatt en årelang tradisjon for å bruke elevbedrift som metode. Vi har hatt elevbedrifter av ulike slag, både i mellomtrinnet og i ungdomstrinnet. De to siste årene har vi hatt elevebedrifter som har produsert og solgt røyka laks, lagd julekaker, påskekaker og bakst i andre anledninger.

I forbindelse med vårt samarbeid med Angel skole i Praha, er elevbedrift en av metodene vi har presentert for Angel skole. Pandeminen har skapt utfordringer for elevbedriftene, og elevene har måtte tenke kreativt med tanke på salget. Tidligere har elevene vært i Bodø, på Fauske og Rognan for å selge varene sine. De siste årene har elevene derfor måtte ty til netthandel og lokale utsalg på skolen.

EB Røsvik-kokkene: Utsalg av julekaker og hvetebakst til jul.
Fletta loff som elevene har produsert vinteren 2021
Laks klar til sløying, filetering og salting.
Elevene fileterer
Filitering av laksen.
Her plukkes bein ut av laksen.
Laksen er ferdig saltet.
Laksen henger ute under tak til tørk
Røykalaksen er klar til å pakkes
Vakumpakking av røyka laks
Vakumpakket laks. Ferdig til salg.
Ferdige produkter er klare for salg. Her har elevene veid hvert stykke og regnet ut utsalgsprisen i forhold til satt kilospris.
Regnskapet må være rett.
Nybakt loff med eggerøre og røyka laks