Meny
Velg seksjon Forside
Småtrinnet
Mellomtrinnet
Ungdomstrinn
Røsvikveien 1522 8220 Røsvik
Telefon: 75685000 mobil:46831186 Faks: - Send oss e-post
Redaktør: Trude Cecilie Gleinsvåg
Det er 1 dokumenter i arkivet.
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2024><<
april 2024
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
10.trinn: Opplysning trekkfag: Skriftlig eksamen
18.05.2016 kl 09:00
00
dager
:
00
timer
:
00
min
:
00
sec
Lykke til!
Gå til Fronter
Google
Google
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Stoffer!

3.og 4.trinn har i naturfag arbeidet med ulike stoffer. I den forbindelse har de gjort flere praktiske forsøk.

Mål i fra Kunnskapsløftet:

Fenomener og stoffer:

-gjennomføre forsøk som viser at stoffer og stoffblandinger kan endre karakter når de blir utsatt for ulike påvirkninger.

Forskerspiren:

-bruke naturfaglige begreper til å beskrive og presentere egne observasjoner, foreslå og samtale om mulige forklaringer på det man har observert.                                    -bruke måleinstrumenter, systematisere data, vurdere om resultatene er rimelige, og presentere dem med eller uten digitale hjelpemidler.

Elevene i 3. og 4.trinn har arbeidet med vannets egenskaper og sett hvordan vann opptrer i de ulike formene det kan være i. De har frosset vann og sett hvordan det utvider seg i volum og kokt vann for å studere dampen, som igjen blir til vann. I den forbindelse var det interessant å se om melk hadde de samme egenskapene. Vi bestemte oss for å se på hva som skjedde når vi blandet ulike stoffer sammen og endte opp med at vi ville lage kleppmelk. Da fikk de se hvordan vi blandet tørre stoffer sammen med væske, og hva varmebehandling gjorde med dette. De fikk se ulike kjemiske reaksjoner. De lurte på om dampen fra melka, ble til melk igjen, og oppdaget fort at det var vanndamp. Hele prosessen gav flotte diskusjoner og refleksjoner over stoffenes egenskaper. Og kleppmelken, den ble ekstra god!

Main Image
Bilde 1 av 3