Skogen bugner av sopp og i den anledning gikk 3.-4.klasse på sopptur på Storbakken i Røsvik. Før turen fikk elevene studere ulike sopper, finne bilder av kantarell, høre hvor den liker seg best i skogen og lese oppskrifter med sopp som ingrediens. Da de kom tilbake til skolen, fikk alle rense sopp og ta soppen med hjem. I tillegg arbeidet elevene med en skriftlig tekst og lagde illustrasjoner til denne.
Vi jobbet med disse kompetansemålene i forbindelse med soppturen:
Naturfag:
Mangfold i naturen:
Mål for opplæringen er at eleven skal kunne samtale om og sammenligne livssyklusen til noen plante- og dyrearter.Elevvene skal kunne gjenkjenne og beskrive noen plante- og dyrearter i nærområder og sortere dem i grupper
Forskerspiren
Mål for opplæringen er at eleven skal kunne skrive rapporter og beskrivelser og innhente og bearbeide informasjon om naturfaglige tema fra ulike kilder
Mennesket i naturen
Mål for opplæringen er at eleven skal delta i utnytting av naturressurser,
Mat og helse:
Mat og livsstil
Mål for opplæringen er at eleven skal kunne lage trygg mat og praktisere reglar for god hygiene
Mat og forbruk
Mål for opplæringen er at eleven skal kunne undersøkje ulike matvarer med tanke på smaksopplevingar
Norsk:
Skriftlig kommunikasjon
Mål for opplæringen er at eleven skal kunne skrive enkle fortellende og beskrivende tekster. Eleven skal skrive med sammenhengende og funksjonell håndskrift