Meny
Velg seksjon Forside
Småtrinnet
Mellomtrinnet
Ungdomstrinn
Storbakken 8220 Røsvik
Telefon: 75 68 52 10 Faks: - Send oss e-post
Redaktør: Trude Cecilie Gleinsvåg
Det er 1 dokumenter i arkivet.
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2019><<
mai 2019
mtotfls
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
10.trinn: Opplysning trekkfag: Skriftlig eksamen
18.05.2016 kl 09:00
00
dager
:
00
timer
:
00
min
:
00
sec
Lykke til!
Gå til Fronter
Google
Google
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Røsvikingan til Skandinavisk finale!

Røsvikingan vant flere priser og den gjeveste prisen av de alle: Champion-prisen. Denne sikrer dem billett til den Skandinaviske finalen på Mo i Rana 28.november.

Røsvikingan reiste fredag til Glomfjord for å delta på årets FLL turnering i Salten. 44 lag var påmeldte, 20 på junior FLL og 24 i den vanlige konkurransen.

Røsvikingan har i 8 uker arbeidet mot denne turneringen, både i skoletida og på kveldstiden. De har bevisst arbeidet etter FLL-sine kjerneverdier som er:

Vi jobber sammen som et lag. 

Vi arbeider sammen for å finne løsninger, med veiledning fra våre veiledere.

Det vi lærer, opplever og erfarer er viktigere enn det å vinne.

Vi deler våre erfaringer med andre.

Vi er gode konkurrenter.

Vi er vennlige og profesjonelle i alt vi gjør.

Vi har det gøy!

 

Røsvikingan har utviklet et produkt som skal hjelpe oss forbrukere til å forminske mengden plastavfall som kastes i naturen. Ved å lage en maskin, som de kaller PlastiNator, skal hjemmene selv smelte plasten om til pellets som skal leveres til Iris med ei panteordning.

De har forsket på plast, innhentet informasjon og skrevet en forskningsrapport om dette. De har hatt markedsundersøkelser og lagd statistikk. I tillegg har de arbeidet for å skaffe sponsorer, hatt markedsføring på høyt nivå, tatt telefoner, skrevet brev og søknader, mailet og lagd materiell. De har designet en pit, lagd brosjyrer og visittkort, snakket med sponsorer og lagd plakater av disse, de har redesignet plastavfall og lagd kostymer ut fra dette. I tillegg har de konstruert og designet en funksjonell robot, lært om programmering, regnet med grader, cm, fart og tid, lært om bruk av ulike sensorer og beregninger. De har komponert rapper, lagd musikk, fotografert, filmet, oppdatert sosiale medier og blogget.

I arbeidsperioden ser vi elever som har utviklet seg enormt. Både faglig og sosialt. De har lært masse, prestert under press, motivert hverandre, tatt initiativ, tatt ansvar, vært kreative, holdt avtaler, svart gode svar på uventede spørsmål, vært gode mot hverandre, støttende, vært gode ambassadører for skola og kommunen og en mengde andre ting! Disse ungene har vokst enormt i disse ukene og opplevd læring de ikke vil gjøre i en vanlig skolehverdag. De tør vise for hverandre hva de føler og har stått sammen som et lag.

 

Røsvikingan startet konkurransedagen med innmarsj og åpningssermoni og så var det duket for 1.robotkjøring. I denne klarte de å oppnå 257 poeng.Vi var alle strålende fornøyde med ei slik flott åpning av konkurransene.

Deretter var det forsknings- og markedsføringspresentasjon foran to dommere i et eget rom. Her viste de sangkunnskaper, en film, et foredrag og forklarte om PlastiNator med en stram og god koreografi. Elevene brukte stemme og kropp bevisst og det ble nesten som ei forestilling. Dommerne stilte mange spørsmål og elevene svarte godt og raskt. De var meget godt forberedte til dette.

Neste robotkamp stod for døren rett etterpå og da oppnådde de 437 poeng. Denne omgangen var så god at de vant runde 2 i robotkjøringen.Jubelen stod i taket.

Videre skulle teknologipresentasjonen gjennomføres. Her var hele laget inne på et eget rom sammen med to nye dommere. Laget forklarte om roboten, dens funksjoner og hvorfor de hadde bygd den slik. De forklarte om strategien sin og hvorfor de hadde utelatt 3 programmer som gav lite poeng i forhold til arbeidet med dem. De forklarte at de hadde gitt oppdragene navn etter sponsorene sine, slik at det var lettere å huske dem. I tillegg viste de flere programmer og hadde en god dialog med dommerne. Også disse dommerne spurte masse, men de 4 elevene på teknogruppa svarte godt og forklarende.

3.runde med robotkamp var neste hendelse i programmet vårt. Her tullet roboten og den fikk en hakkete kjøring, men den ga likevel 285 poeng. For å komme videre til mellomrunden/kvarfinalen, regnet sekretariatet med den mest poengivende runden av de 3 robotrundene. Vår beste runde var på 437 poeng. Dermed var vi videre til kvartfinalen med 5. beste tid totalt i Salten.

Etter lunsj skulle nå samarbeidet presenteres for enda to nye dommere i selve piten. Her var elevene utstyrt med sine kostymer, sin selvskrevne rap og hadde et flott framlegg med god koreografi og skuespill. Alle deltok og dommerene sang og danset med. Nok en meget god framføring gjort av elevene.

Da kvartfinalene startet, var det 8 lag som skulle konkurrere mot hverandre. Vi kom i siste kamp og da fikk vi 229 poeng, som ikke holdt til plass i semifinalen. Vi havnet tilslutt på 7.plass på robotkjøringen, og det er vi meget godt fornøyde med.

Da vi reiste til Glomfjord, hadde vi mange mål. Et av dem var at vi i allefall skulle bli nominert til en pris. Vi fikk i alt 4 nominasjoner av 5 mulige! Vi vant 2.plass i teknologipresentasjonen, 1.plass i forskning og den gjeveste prisen av de alle, sammenlagtprisen: Championsprisen. I tillegg vant vi Iris sin ærespris: Den gylne kompostbinge.

Dette er dommernes begrunnelse til de ulike prisene: (skrevet av video-opptak)

Dommernes begrunnelse for teknologiprisen: Til teknologiprisen er det nominert 3 lag. Disse ble lest opp i tilfeldig rekkefølge: Røsvikingan, Vi og 6.-7.klasse på Reipå. Dommernes begrunnelse: Laget utmerket seg kanskje spesielt på presentasjonen der alle lagmedlemmene deltok aktivt. Presentasjonen var så profesjonelt gjennomført og pedagogisk lagt opp, at den fint kunne vært benyttet til opplæringsformål til bygging av legoroboter. På roboten var mye funksjonalitet tatt i bruk, blant annet med bruk av finmotorer og 3 sensorer. Ellers hadde laget funksjonelle verktøy, smarte løsninger og kunne løse flere oppdrag i samme kjøring. 2.plass i teknologipresentasjon går til Røsvikingan.

Dommernes begrunnelse for forskningsprisen: Laget har en tydelig og godt definert problemstilling godt avgrenset rundt tema plast i naturen. Det med spesielt fokus på dyr, fisk og fugler. Laget har gjennom en tur i en nasjonalpark der de har fått sett på konsekvensene av plastavfall i naturen. De hadde en presentasjon som var kreativ og engasjerende, gjennom en sang som introduksjon og bilder som underbygde forskningen. Laget har hatt fokus på hvordan man effektiviserer plastgjenvinningen både med miljøhensyn og kostnader, det gjennom en maskin som kan smelte brukt plast og lage pellets hjemme, for så å levere det til Iris til gjenbruk. Maskinen har navnet PlatiNator og vinneren er Røsvikingan!

Røsvikingan vant også Iris sin ærespris: Den gylne kompostbinge. Det laget som hadde den mest miljøvennlige piten og produktet, var vinner av denne.

Røsvikingan ble også nominert til Samarbeidsprisen sammen med Sats Nygårdssjøen og Meløya Byggeservice.

Dommernes begrunnelse for Championsprisen: Det er med ærbødighet og stolthet jeg står her som sponsor og dommer og jeg må få gratulere med et fantastisk arrangement og framfor alt gratulerer til alle fantastiske deltakerne. Det har vært en ære å få tatt del i dette og jeg står her for å dele ut championsprisen. Mens de andre prisene har vært vunnet av et lag som har vært best i en bestemt kategori, går den gjeveste prisen til det laget som totalt sett er sterkest i alle kategoriene sammenlagt. First Lego League-turneringens gjeveste pris går til det laget som på en entusiastisk måte viser at det er morsomt, tilgjengelig og verdifullt med teknologi og vitenskap. Og med sin sterke innsats på alle områder, utfører visjonen med First Lego League,  laget som vinner championsprisen er da kvalifisert til å delta i den Skandinaviske finalen i Mo i Rana 28.november.

De nominerte er: Steigen, Røsvikingan og Vi. Vinneren av First Lego League Championspris 2015 er Røsvikingan!!

Elever, lærere og foreldre var elleville! Elevene kom hjem med 3 pokaler, 1 ærespris, billett til den Skandinaviske finalen og 10 000 kr! De har representert Røsvik og Sørfold kommune på en fantastisk god måte. Vi kan alle være veldig stolte over dem.

Main Image
Bilde 1 av 32