Meny
Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Artikkel
Haugen 27 4323 Sandnes
Telefon: 51338200 Send oss e-post
Redaktør: Hans Skjæveland
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Personaltur

På fredag 1.september var personalet på blåtur med vikingetema

Ingen av personalet visste hvor de skulle. Hadde bare fått tips gjennom å holde av datoen og noen kryptiske meldinger som bl.a. inneholdt dikt fra Håvamål og musikk av Gåte. De kom på bussen der ikke engang sjåføren visste hvor de skulle. Ble til slutt ledet opp til Klugeslåtten på Figgjo.

Her ble de delt inn i ættene Nordbø, Austbø, Sørbø og Vestbø. De fikk bl.a. striesekker, kosteskaft og klipp- og limeutstyr for å få til riktig antrekk. I tillegg laget de totem, flagg og personlige spyd som skulle brukes til kappestriden senere på kvelden. Da alt var klart, ble det etegilde inne i Eldhuset med deilig spekemat.

Kappestriden gikk ut på at høvdingen, rektor, måtte abdisere på grunn av skade. Den som ledet laget sitt til seier, skulle bli den nye høvdingen. Kampene bestod av tautrekking, spydkast, armbakk og fingerhekling. I tillegg til mannequin-oppvisningen med antrekk, flagg, totem og utsmykkede spyd.

Etter hard kamp vant Austbø striden og Vera ble ny høvding, kronet med hjelm og sverd, i tillegg til en mengde gullmynt-sjokolade til laget.

Da det var gjort, ble det servert kaffe laget over bål.

I det hele en overmåte vellykket og minnerik festkveld der til og med værgudene strålte over gildet. Det kunne ikke blitt bedre.