Meny
Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Besøksadresse Haugen 27 4323 Sandnes Telefon: 51338200 Send oss e-post
Postadresse Postboks 583 4302 Sandnes
Redaktør: Elisabeth Aksnes
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
TO MAGISKE UKER PÅ GALTVORT

I to uker har fjerde trinn hatt Harry Potter prosjekt. Aulaen har blitt forvandlet om til Galtvort med flyvende lys og magisk stemning. På forhånd laget elevene sin egen tryllestav og ugle, og det ble sendt med hjem et innkallelsesbrev til Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. 

Første dag gikk elevene gjennom murveggen på plattform 9 ¾. Valghatten delte elevene inn i husene Griffing, Smygard, Håsblås og Ravnklo. Vi har hatt huspoeng og Smygard stakk til slutt av med huspokalen. 

På timeplanen har vi hatt mange spennende fag. I ordruner laget elevene en dialog på engelsk mellom to Harry Potter karakterer. I magihistorie har elevene skrevet sin egen magihistorie, lest om uglen i leseforståelse og laget egne trylleformler med forklaringer til. I urtologi laget de oppskrifter til sin egen trylledrikk. I gym har vi spilt mye rumpeldunk og elevene har sanket poeng til husene sine. Vi har hatt flere eliksirtimer der vi har utført eksperimenter og skrevet rapporter. I svømming har vi øvet til trollmannsturneringen og hatt livredning. 

Det har skjedd mye spennende på Galtvort. På fredag første uke ble Mysteriekammeret åpnet. Det ble tatt på ramme alvor og ingen elever fikk gå alene i gangene. På tirsdag hadde Sirius Svart rømt fra Azkaban og desperantene hadde inntatt Galtvort. Samme dag fikk to elever i oppdrag å hente et gullegg på rektors kontor ved hjelp av en usynlighetskappe. Dette ble streamet live for elevene som satt å ventet i salen. Inni egget var det et brev fra Noldus som ba om hjelp til å bli reddet fra sin herre Bernt. På torsdag fikk elevene i oppdrag å finne så mange sokker som mulig på skolen. Hver sokk som ble funnet ga 5 poeng til elevens hus. Kom elevene inn etter at 15 minutter var gått ble ikke poengene registrert. Noldus takket for hjelpen med å sende en videohilsen. På torsdag hadde vi også sjakkturnering. 

På fredag var det avslutningsfest i storsalen. Takket være rause foresatte bugnet det av mat som elevene fikk kose seg med. På slutten av dagen hadde vi Kahoot om Harry Potter som en Griffing elev laget. 

I disse to ukene har vi jobbet med alle de tre sosiale målene som Sørbø har hatt fokus på siden skolestart. Elevene har tatt ansvar for arbeidsro og for å bidra med positivitet og engasjement. Alle har samarbeidet for at husene skal få flest mulig poeng, og for at prosjektet skule bli gjennomførbart med så mange elever samlet. Ekstra stolte er vi over elvenes empatiske evner som virkelig har kommet frem under prosjektet. De har heiet hverandre frem og klappet raus for elever på andre hus når de har fått poeng.

Main Image
Bilde 1 av 26