Meny
Til trinnene og SFO Forside
Møllevannsveien 52 4617 Kristiansand
Telefon: 38 00 41 70 Send oss e-post
Redaktør: Geir Bergkvist
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2020><<
april 2020
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
Gå til Its Learning
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
fug.no
fug.no
komfug.no
Innlogg for lærere
Innlogg for lærere
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Løpende informasjon rundt Korona. Oppdatert 7.april

Skolene vil tidligst åpne 27.april. Dermed fortsetter hjemmeundervisning tirsdag etter påskeferien.

 

 

7/4

 Med hjemmel i smittevernloven § 4.1 har kommunen besluttet at barnehager og skoler holder stengt tirsdag 14.04.Bakgrunnen for beslutningen er at det ikke anses å kunne lage forsvare forsvarlige smittevernfaglige rammer for en gjenåpning så raskt etter påsken. Dette gjelder blant annet transport, renhold, eventuelle forholdsregler om avstand, størrelse på grupper osv. Dersom regjeringen beslutter at barnehager og skoler kan gjenåpnes i uke 16 vil kommunen uavhengig av dette på eget grunnlag vurdere eventuell videre stenging den uken. Ordfører Jan Oddvar Skisland mener det er mest sannsynlig at Kristiansand vil ha stengte barnehager og skoler hele uken etter påske.

Stedlig omsorgstilbud på linje med det som ble gitt før påske, vil fortsette. 
Kritisk personell, må melde behov for tilbud.

18/3

Brukerbetaling  Foreldre skal ikke betale for barnehage-/SFO plassen i perioden barnehagene er stengt på grunn av koronaviruset. Dette gjelder også for de barna som har omsorgstilbud fra skolen.

I artikkelen som ble lagt ut i går, var det mulighet for å gi skolen tilbakemelding. Vi har fått inn en del gode og konstruktive tilbakemeldinger.
Tusen takk til dere som har svart så langt :-)
Tilbakemeldinger er gått gjennom med personalet. 

De siste dagene i forrige uke skjedde ting raskt. Skolen brukte IST for å sende sms med oppdatert informasjon til ansatte og dere foreldre. Samme system ble brukt av nesten hele skolenorge samtidig. Det medførte at systemet knelte og meldinger kunne ta flere timer å komme fram, hvis de i det hele tatt kom fram. Det var beklagelig, men utenfor vår kontroll. Det var grunnen til at vi gikk over til hjemmesiden for oppdatert informasjon.Er det noe dere lurer på, så er skolens telefon åpen. 38004170.

Minner også på at barna kan gjerne ringe sosiallærer Lars, hvis de vil prate litt. Han kan nås på 38004175 hver dag kl.10-11.Ha en frisk og fin uke alle sammen!

13/3:

Skolen kan tilby et omsorgstilbud for barn til foresatte, som er å regne som kritisk personell i samfunnet.

Skolebarn som ikke er på SFO, kan få tilbud i ordinær skoletid. Har barnet SFO-plass, gjelder også tilbudet i SFO-tiden.Oppvekst har satt kriterier for hvilken gruppe foreldre som kan søke:

Generelt:
Gjelder barn opp til 12 år
Begge foresatte, eller aleneforsørger, må ha en samfunnskritisk funksjon for å kunne sende barn i barnehagen/på skolen
Barn som bare har én foresatt som samfunnskritisk funksjon, må altså være hjemme sammen med den andre forelderen
Dersom én i husstanden er i hjemmekarantene skal ikke barn fra slik husstand være i barnehage/skole.

Hvem omfattes av begrepet samfunnskritiske funksjoner:
Alt helsepersonell og personell i omsorgstjenester
Alle nød-/redningsetater (politi, brann, ambulanse). I tillegg annet personell fra Røde Kors/Norsk Folkehjelp/Sivilforsvaret/ andre beredskapsorganisasjoner dersom de er kalt inn/gitt oppgaver i forbindelse med krisen.

Følgende funksjoner kan anses også som aktuelle (ved usikkerhet kan det bes om dokumentasjon fra arbeidsgiver):
Styring og kriseledelse i samfunnsviktige virksomheter
Forsvar dersom foresatte innehar beredskaps- eller annen nøkkelrolle
Kritisk personell/nøkkelpersonell for øvrig som kan gjelde:
Vann og avløp
Kritisk transport
IKT-sikkerhet
Forsyningssikkerhet
Kraftforsyning
Apotek

De som faller innenfor kategorien og trenger dette, sender mail til meg på geir.bergkvist@kristiansand.kommune.no. Ha med navn på barn, deres navn, kontaktinformasjon, behov til barnet og deres behov for hjelp av skolen . Barn som søkes om, MÅ altså være friske og nærstående kan IKKE være i karantene/isolat!

Enkelte ansatte og deres familier er selvfølgelig også berørt. Dermed har vi en redusert stab. For å kunne gi dette tilbudet trenger vi tidlig melding, helst innen kl.16 på hverdager og kl.12 på søndager. Skulle det oppstå noe akutt, så ringer dere Geir på 90833367.

Barn med særlige omsorgsbehov:
Noen barn, uavhengig av alder, har særlige omsorgsbehov som ikke kan ivaretas når barnehagen/skolen er stengt. Eksakte kriterier for hvem som bør ha et slikt tilbud er umulig å gi.  
På den bakgrunn gjelder følgende: Alle oppfordres sterkt til å holde barn hjemme for å begrense smittespredning!

Dersom omsorgsbehovet ikke kan ivaretas hjemme, gis det tilbud på barnehagen/skolen barnet går på. Ring evt. på 90833367, rektor Geir Bergkvist

 

 

12.mars kl.1820

I dag har det kommet mange endringer i løpet av dagen og korte frister på å få ut informasjon. Vi har også sett at vårt kommunikasjonssystem knelte og mange har ikke fått sms som er sendt ut. Vi bruker derfor denne siden for all oppdatering. Derfor er det lurt å abonnere på nyheter fra Solholmen.

Siste nytt:

Skolen er stengt fra kl.18 i dag

 • Det vil være litt personell på skolen hver dag. 
 • Har dere behov for å hente noe på skolen i morgen, vil det være mulig. Dere henvender dere til SFO eller administrasjonen.
 • Skolen vil tilby et omsorgstilbud for barn til foresatte, som er å regne som kritisk personell i samfunnet. De det gjelder må sende en mail til meg. Gjelder kun for barn i 1-4.trinn. Send søknad til geir.bergkvist@kristiansand.kommune.no. Ha med navn på barn, deres navn, kontaktinformasjon og forklaring på behov. Jeg vurderer søknadene i løpet av kvelden. Barn som kommer på dette, MÅ være friske.

 

12.mars kl.1000

 • Utlån av skole er midlertidig stoppet. Gjelder også til bursdager
 • Vi har ennå ikke noe bekreftet smitte ved skolen. 
 • Takk til foresatte som har holdt barn hjemme med luftveisplager. Er et viktig tiltak for å begrense smitte. Dette fortsetter videre i neste uke

 

11/3 kl.1645

Skolen har et viktig ansvar for å holde skolen åpen, slik at resten av samfunnet kan fungere normalt. Viruset er ikke spesielt farlig, men vi må bidra til at vi ikke får en rask økning av smittede, slik at helsevesenet kan få gitt den hjelp som trengs. Dermed vil det bli gjort en del tiltak for å redusere smitten.

Tiltak ved skolen pr i dag:

 • Vaskepersonell har økt frekvens av vask og spesielt på utsatte steder.
 • Det settes av god tid til korrekt og god håndhygiene for barn og voksne.
 • All ekstra aktivitet, som møter, fellessamling ol stoppes midlertidig. 
 • Aktivitet som foregår trinnvis, vil fortsette. 
 • Alle vikarer som kommer til skolen blir intervjuet, for å kartlegge om de kan være smittebærere.
 • Skolen utarbeider egen plan for hvordan vi kan holde skolen åpen. Det kan medføre etterhvert at ordinær undervisning blir redusert, ved større sykefravær.
 • Vi utarbeider også løsning for at elever som evt havner i karantene kan følge undervisning via pc/cromebook/Ipad.
 • Lærere har løpende samtaler med barna for å trygge. Noen av barna kan også ta turen innom helsesykepleier, hvis de ønsker.
 • Gym: Skal kun være lett aktivitet og ingen dusjing. Gjerne ute hvis mulig.
 • Den siste tiden har det vært en utfordring med grising på guttetoalett. Ikke alle som har lært å styre saker og ting :-) Det følges opp og blir hyppigere vasket, men kan nok være lurt at de sitter ned en periode, for å begrense potensiell smitte. 
 • SFO har utarbeidet skjerpede rutiner for servering av mat.
 •  

For hjemmet:

 • Er det koronasmitte i hjemmet eller satt i karantene/isolat, må dere informere skolen om dette via kontaktskjema på forsiden og følge retningslinjene fra FHI eller kommunen sin korona-side. Se linker under
 • I henhold til råd fra kommuneledelsen og helsemyndigheter skal barn med lettere luftveisinfeksjon holde seg hjemme fra skolen til de friske. Nøyaktig for hvor lenge, kommer vi tilbake til.

 

 

Oppdatert 11/3 kl.1540

Link til oppdatert informasjon rundt Korona:

Kristiansand kommune

Folkehelseinstituttet(FHI)

 

RÅD

 • Koronasykdommen er mild og ser ut til å være på linje med influensa, altså svært lite farlig for barn og unge.
 • I skole skal aktivitet begrenses til ordinær undervisning. Leirskole og klassetur, som foregår uten andre, vil bli gjennomført
 • Uansett anbefales skjerpet håndhygiene. Dette er et forbausende effektivt tiltak til og med mot dråpesmitte. Husk hvor lite syke alle var i 2009! Dermed har vi også satt pause på håndhilsing for en periode.
 • Ikke snakk om å stenge skoler i dag

 

Har du/barnet vært ute å reist, vært i kontakt med smittede eller bekymret for om du er syk? Hvis ja, så følger du rådene her: 

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/rad-og-informajon-til-befolkningen-om-nytt-koronavirus-coronavirus-2019-nco/