Meny
Til trinnene og SFO Forside
Møllevannsveien 52 4617 Kristiansand
Telefon: 38 00 41 70 Send oss e-post
Redaktør: Geir Bergkvist
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2021><<
oktober 2021
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
fug.no
fug.no
komfug.no
Innlogg for lærere
Innlogg for lærere
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Tirsdag 26. oktober 17:00 - 19:00 // velkommen til felles innsamling. Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Årets skoleaksjon skal vi sammen gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid, og vie seg til livet.

Endelig kan skolen arrangere aksjonskveld til inntekt for TV-aksjonen igjen, i samarbeid med foresatte. I denne sammenheng, samler skolen inn brukte (hele og rene) klær, brukte bøker og diverse store og små premier til "katta i sekken" og "kaste på boks".

Eventuelle bidrag leveres i ditt klasserom torsdag, mandag eller senest tirsdag. Fint om du også har noen kleshengere til overs du kan sende med klærne :)

Vi gleder oss til å møte dere alle igjen!


Informasjon om Trivselsprogrammet

Trivselsleder er Skandinavias største program for aktivitet og inkludering i barne- og ungdomsskolen. Per dags dato brukes programmet av flere enn 1400 skoler i Skandinavia. Mobbefrie trivselsledere (TL) er elever fra 4.-7. trinn som bidrar til bedre samhold og et tryggere skolemiljø, gjennom organisert aktivitet i friminuttene. At elever som legger til rette for trivsel ikke skal mobbe, er derfor en selvfølge. Opplæringslovens paragraf 9a-3, tredje ledd, pålegger skolene å forhindre mobbing. Trivselsprogrammet bidrar også til økt aktivitet i undervisningen gjennom Aktiv TL-undervisning. 

Denne uka har vi snappet opp at flere av elevene kan mye om Netflix-serien Squid Game. Det bekymrer oss at elevene kan mye om denne serien som i Norge har 16 års aldersgrense. Det kan nevnes at denne serien har 19 års aldersgrense i produksjonslandet Korea.


Etter 14 år her på Solholmen, er tiden kommet for meg å ta fatt på nye utfordringer.

Selv om jeg går over i ny fast stilling ved Søgne videregående skole, har jeg fått mulighet for permisjon ut skoleåret. Marte Almvik blir konstituert rektor ved Solholmen. Hun er en erfaren pedagog og skoleleder, som gleder seg til å begynne ved Solholmen 😊

Det har vært 14 fantastiske år med en flott gjeng med barn, ansatte og gode foreldre å samarbeide med. Sammen har vi utviklet skolen på mange områder, med fokus på å gi det beste tilbudet vi kan. De siste årene har leseferdigheter vært sentralt. Dette arbeidet begynner nå å bære frukter.

For å sikre en god overgang, vil Marte og jeg arbeide sammen en del før byttet. Vi vil bruke oktober til dette arbeidet. I denne perioden vil det til tider være ett overskudd av rektorer ved Solholmen, og manko enkelte andre dager. Heldigvis har vår inspektør Hilde kommet godt i gang, og blir viktig for kontinuiteten ved Solholmen.
21. oktober blir siste ordinære skoledag for meg. Marte tar over skuta mandag 25. oktober.

Tusen takk for godt samarbeid og lykke til videre, alle sammen!

Vennlig hilsen
Geir Bergkvist
Rektor


Regjeringen følger FHI sin anbefaling om å tilby koronavaksinasjon til ungdom i alderen 12 – 15 år.

I Kristiansand vil dette skje klassevis i uke 37, 38 og 39. Vaksinasjonen krever samtykke fra begge* foresatte. Det er altså ikke nok med samtykke fra bare én foresatt. Det er et eget skjema for dette på IST Samtykke, og invitasjon til å svare kommer på e-post. Det er viktig at barnets stemme blir hørt i vurderingen.

Det er kort tid til vaksinasjonen starter, derfor ønsker vi rask tilbakemelding. Det legges fortløpende ut informasjon om kommunens sider om korona og vaksinering.
Les mer på kommunens hjemmesider: https://www.kristiansand.kommune.no/12-15.

For de barn som IKKE er fylt 12 år på vaksinedag, vil få tilbud senere. Det lages oppsamlingsgrupper

*For de som ønsker vaksine, men ikke klare å få samtykke fra den ene part/foresatt, må den andre foresatte gå til fastlegen for en vurdering.


TIRSDAGER:
JUNIORKLUBB17.00-19.00
For 5.-7. trinnFritidsenheten

FREDAGER:
UNGDOMSKVELDPartallsuker
17.30-21.30
De to første timene er kun for 5.-7. trinn. Ungdomstrinnet kan komme inn fra 19.30.

Første gang: 17. september.
Siste gang: Juleball 10. desember


Gratis innebandycamp de tre første dagene av høstferien i Agder. Passer for nybegynnere og aktive, gutter og jenter fra 2.-8. klasse.

Hvem: 5.-7. trinn
Hvor: Oppmøte på parkeringsplassen
Pris: 250,-
Oppmøte: 09.45
Henting: 16.00

I dag kom politikerne i byen vår for å besøke vår skolehage.

Dette er et tilbud til alle barn og unge i klassetrinn 1.-7. klasse, enten de allerede spiller håndball eller ønsker å prøve seg for første gang. Her skal de ha det gøy, leke og lære, og oppleve å mestre noe nytt hver dag. 
Det er KIF håndball som står for gjennomføringen av REMA 1000 Håndballskolen for elevene ved din skole. Den gjennomføres 3 dager i skolens høstferie, fra 09.00-15.00 hver dag.


Skoleåret er i gang og vi ser at smitten øker i samfunnet. Dere har for kort tid siden fått tilsendt brev med samtykke til testing på skolen ved en eventuell smitte på skolen. 

Vi har i dag fått ny og oppdatert informasjon om hvordan smitte vil bli håndtert. Dere kan lese mer her!

Fortsatt gjelder de «tre bud»:
-Holde seg hjemme ved sykdom
-God håndhygiene
-Holde avstand mellom voksne 


Kristiansand kommune har i dag lagt ut det nye ordensreglementet for skolene.

Her kan du lese mer!


 

På grønt nivå vil det fremdeles være noen smitteverntiltak. Ingen syke skal møte på skolen, selv med milde symptomer. Det er viktig å holde avstand der det er mulig.

Skolehverdagen kan gjennomføres som normalt, og det er ikke behov for organisering i kohorter. Endring kan skje på kort varsel, så skolen har beredskapsplaner for å skifte til gult og rødt nivå.

 

Fortsatt gjelder de «tre bud»:
-Holde seg hjemme ved sykdom
-God håndhygiene
-Holde avstand mellom voksne

Ellers nevnes at smittekarantene for grupper av barn/ungdom under 18 år bortfaller fra 16.08. Karanteneuttak vil som ellers bli håndtert gjennom koronasenteret. Dette er et viktig tiltak for at skolehverdagen kan gå tilnærmet normalt.


Solholmen skole tilbyr leksetid til elever i 3.-7. klasse, med 2 x 30 minutter i uken. Formålet med
leksetid er som følger (jf.§ 1a-1 i forskrift for Opplæringsloven):

Medvirke til utjevning av sosiale forskjeller, gjennom å:
a. Gi eleven støtte til læringsarbeid.
b. Gi eleven følelse av mestring.
c. Gi eleven gode rammer for selvstendig arbeid.


Trenger du eller noen du kjenner et nytt strikkeprosjekt? Solholmen skole har nå fått sin egen lue, nemlig Solholmen-lua! 

Solholmen FAU har jobbet med sosiale medier hele skoleåret. Skolen har hatt besøk av barnelege Jesse Ohene Aboagye, som har avholdt et foredrag om misbruk av barn i sosiale medier. Dette har ført til at FAU har laget retningslinjer for skole og foreldre/foresatte til elever på Solholmen skole.

Vi har oppdaget at noen elever her på skolen er, eller har vært nysgjerrige på chattetjenesten Omegle.

Omegle er en app for anonym chat der man automatisk kobles opp mot fremmede. Brukervilkårene krever at man er 18 år for å benytte tjenestene deres. Barnevakten vil sterkt fraråde at barn og ungdom benytter seg av Omegle.

Les hva Barnevakten mener om denne tjenesten her.

Nettpatruljen til politiet i Trøndelag har også laget en sak om Omegle. Les denne saken her.

Vi har også fått høre at elever spiller spill som GTA på fritiden. Dette er et spill med 18  års aldersgrense og er laget for voksne. Les hva Barnevakten mener om dette spillet her.