Meny
Til trinnene og SFO Forside
Møllevannsveien 52 4617 Kristiansand
Telefon: 38 00 41 70 Send oss e-post
Redaktør: Marte Almvik
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<desember 2021><<
desember 2021
mtotfls
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
fug.no
fug.no
komfug.no
Innlogg for lærere
Innlogg for lærere
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

På bakgrunn av smittesituasjonen i Kristiansand og situasjonene vi står i, har vi foretatt en risikoanalyse for ulike arrangement og aktiviteter som skal skje før jul. Fra Oppvekst har vi fått føringer som tilsier at vi i størst mulig grad skal unngå å blande klasser på tvers nå før jul.

Det aller viktigste tiltaket er å holde syke barn hjemme. I tillegg oppfordres vi til å begrense antall nærkontakter.

Dette er bestemmelsene for Solholmens arrangementer:

 


Trenger du eller noen du kjenner et nytt strikkeprosjekt? Solholmen skole har nå fått sin egen lue, nemlig Solholmen-lua! 

Fredag 17.12 kan Solholmen skole delta på skolegudstjeneste i Grim kirke. Der blir det deltagelse fra flere trinn, og vi leser juleevangeliet og synger sanger sammen. 
Skolen skal også tilby et likeverdig alternativt tilbud.

Formålet med Fritidsfond er å sikre en bredere deltakelse og inkludering av flere barn og unge i organiserte fritidsaktiviteter som går over tid når familien ikke har økonomi til å betale dette selv.
Fritidsfondet gjelder for barn og unge opp til 18 år i Kristiansand kommune.

Refleks er den billigste livsforsikringen du kan ha! Bruk refleks så du blir synlig i trafikken. Trygg Trafikk anbefaler at du bruker refleks som beveger seg når du går, og at du bruker to reflekser slik at du er synlig fra flere kanter.

I dag danset hele Solholmen skole BliMe-dansen sammen med resten av Norge. Kjempegøy!

Vi har for tiden mye elevfravær på grunn av forkjølelse og luftveisinfeksjon. Dette kombinert med at Koronasmitten stiger i landet, ber vi om at dere har ekstra fokus på dette.
Under her finner du en lenke til FHI sitt flytskjema som være en hjelp til hvordan du skal forholde deg dersom ditt barn blir syk eller får symptomer. Vi ber dere følge dette. Det er viktig at vi begrenser smitte av forkjølelse også, da dette får store ringvirkninger for medelever og ansatte slik situasjonen er nå.
Er du i tvil om ditt barn kan på skolen eller ikke, anbefaler vi å ta en hurtigtest for sikkerhets skyld. Det er bedre med en test for mye enn en for lite. Hurtigtester kan bestilles på kommunens hjemmesider.

Oppdatering: vi samlet inn 26 930 kr som går til TV-aksjonen!

Skoleaksjonen ble en suksess - takket være alle flotte elever, foresatte, søsken og ansatte. Vi vet ikke enda nøyaktig hvor mange penger som kom inn, men takker uansett for strålende innsats! Sammen er vi gode.


Kommunedirektøren ønsker at det skal settes i gang en utredning knyttet til skolestrukturen/fordeling av elever på Krossen og Solholmen skole. Rektorene ved disse to skolene ble i går orientert om at en slik utredning er lagt inn i økonomiplanen som presenteres for politikerne i dag (kl. 17.00). 

Tirsdag 26. oktober 17:00 - 19:00 // velkommen til felles innsamling. Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Årets skoleaksjon skal vi sammen gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid, og vie seg til livet.

Informasjon om Trivselsprogrammet

Trivselsleder er Skandinavias største program for aktivitet og inkludering i barne- og ungdomsskolen. Per dags dato brukes programmet av flere enn 1400 skoler i Skandinavia. Mobbefrie trivselsledere (TL) er elever fra 4.-7. trinn som bidrar til bedre samhold og et tryggere skolemiljø, gjennom organisert aktivitet i friminuttene. At elever som legger til rette for trivsel ikke skal mobbe, er derfor en selvfølge. Opplæringslovens paragraf 9a-3, tredje ledd, pålegger skolene å forhindre mobbing. Trivselsprogrammet bidrar også til økt aktivitet i undervisningen gjennom Aktiv TL-undervisning. 

Denne uka har vi snappet opp at flere av elevene kan mye om Netflix-serien Squid Game. Det bekymrer oss at elevene kan mye om denne serien som i Norge har 16 års aldersgrense. Det kan nevnes at denne serien har 19 års aldersgrense i produksjonslandet Korea.


Etter 14 år her på Solholmen, er tiden kommet for meg å ta fatt på nye utfordringer.

Selv om jeg går over i ny fast stilling ved Søgne videregående skole, har jeg fått mulighet for permisjon ut skoleåret. Marte Almvik blir konstituert rektor ved Solholmen. Hun er en erfaren pedagog og skoleleder, som gleder seg til å begynne ved Solholmen 😊

Det har vært 14 fantastiske år med en flott gjeng med barn, ansatte og gode foreldre å samarbeide med. Sammen har vi utviklet skolen på mange områder, med fokus på å gi det beste tilbudet vi kan. De siste årene har leseferdigheter vært sentralt. Dette arbeidet begynner nå å bære frukter.

For å sikre en god overgang, vil Marte og jeg arbeide sammen en del før byttet. Vi vil bruke oktober til dette arbeidet. I denne perioden vil det til tider være ett overskudd av rektorer ved Solholmen, og manko enkelte andre dager. Heldigvis har vår inspektør Hilde kommet godt i gang, og blir viktig for kontinuiteten ved Solholmen.
21. oktober blir siste ordinære skoledag for meg. Marte tar over skuta mandag 25. oktober.

Tusen takk for godt samarbeid og lykke til videre, alle sammen!

Vennlig hilsen
Geir Bergkvist
Rektor


Regjeringen følger FHI sin anbefaling om å tilby koronavaksinasjon til ungdom i alderen 12 – 15 år.

I Kristiansand vil dette skje klassevis i uke 37, 38 og 39. Vaksinasjonen krever samtykke fra begge* foresatte. Det er altså ikke nok med samtykke fra bare én foresatt. Det er et eget skjema for dette på IST Samtykke, og invitasjon til å svare kommer på e-post. Det er viktig at barnets stemme blir hørt i vurderingen.

Det er kort tid til vaksinasjonen starter, derfor ønsker vi rask tilbakemelding. Det legges fortløpende ut informasjon om kommunens sider om korona og vaksinering.
Les mer på kommunens hjemmesider: https://www.kristiansand.kommune.no/12-15.

For de barn som IKKE er fylt 12 år på vaksinedag, vil få tilbud senere. Det lages oppsamlingsgrupper

*For de som ønsker vaksine, men ikke klare å få samtykke fra den ene part/foresatt, må den andre foresatte gå til fastlegen for en vurdering.


TIRSDAGER:
JUNIORKLUBB17.00-19.00
For 5.-7. trinnFritidsenheten

FREDAGER:
UNGDOMSKVELDPartallsuker
17.30-21.30
De to første timene er kun for 5.-7. trinn. Ungdomstrinnet kan komme inn fra 19.30.

Første gang: 17. september.
Siste gang: Juleball 10. desember


Gratis innebandycamp de tre første dagene av høstferien i Agder. Passer for nybegynnere og aktive, gutter og jenter fra 2.-8. klasse.

Hvem: 5.-7. trinn
Hvor: Oppmøte på parkeringsplassen
Pris: 250,-
Oppmøte: 09.45
Henting: 16.00

I dag kom politikerne i byen vår for å besøke vår skolehage.

Skoleåret er i gang og vi ser at smitten øker i samfunnet. Dere har for kort tid siden fått tilsendt brev med samtykke til testing på skolen ved en eventuell smitte på skolen. 

Vi har i dag fått ny og oppdatert informasjon om hvordan smitte vil bli håndtert. Dere kan lese mer her!

Fortsatt gjelder de «tre bud»:
-Holde seg hjemme ved sykdom
-God håndhygiene
-Holde avstand mellom voksne 


Kristiansand kommune har i dag lagt ut det nye ordensreglementet for skolene.

Her kan du lese mer!


 

På grønt nivå vil det fremdeles være noen smitteverntiltak. Ingen syke skal møte på skolen, selv med milde symptomer. Det er viktig å holde avstand der det er mulig.

Skolehverdagen kan gjennomføres som normalt, og det er ikke behov for organisering i kohorter. Endring kan skje på kort varsel, så skolen har beredskapsplaner for å skifte til gult og rødt nivå.

 

Fortsatt gjelder de «tre bud»:
-Holde seg hjemme ved sykdom
-God håndhygiene
-Holde avstand mellom voksne

Ellers nevnes at smittekarantene for grupper av barn/ungdom under 18 år bortfaller fra 16.08. Karanteneuttak vil som ellers bli håndtert gjennom koronasenteret. Dette er et viktig tiltak for at skolehverdagen kan gå tilnærmet normalt.


Solholmen skole tilbyr leksetid til elever i 3.-7. klasse, med 2 x 30 minutter i uken. Formålet med
leksetid er som følger (jf.§ 1a-1 i forskrift for Opplæringsloven):

Medvirke til utjevning av sosiale forskjeller, gjennom å:
a. Gi eleven støtte til læringsarbeid.
b. Gi eleven følelse av mestring.
c. Gi eleven gode rammer for selvstendig arbeid.


Solholmen FAU har jobbet med sosiale medier hele skoleåret. Skolen har hatt besøk av barnelege Jesse Ohene Aboagye, som har avholdt et foredrag om misbruk av barn i sosiale medier. Dette har ført til at FAU har laget retningslinjer for skole og foreldre/foresatte til elever på Solholmen skole.

Vi har oppdaget at noen elever her på skolen er, eller har vært nysgjerrige på chattetjenesten Omegle.

Omegle er en app for anonym chat der man automatisk kobles opp mot fremmede. Brukervilkårene krever at man er 18 år for å benytte tjenestene deres. Barnevakten vil sterkt fraråde at barn og ungdom benytter seg av Omegle.

Les hva Barnevakten mener om denne tjenesten her.

Nettpatruljen til politiet i Trøndelag har også laget en sak om Omegle. Les denne saken her.

Vi har også fått høre at elever spiller spill som GTA på fritiden. Dette er et spill med 18  års aldersgrense og er laget for voksne. Les hva Barnevakten mener om dette spillet her.

 

 


mjnnmmmckdkdkskaper falsk trygghet, og mange tror at det ikke er nødvendig med refleks når de går i områder med gatelys. Det er galt. Selv om du ser bilen, ser ikke bilisten deg. Derfor er det en billig livsforsikring å alltid bruke minst én refleks når du er ute og går i mørket.kkkkdkkjjjGatebelysning skaper falsk trygghet, og mange tror at det ikke er nødvendig med refleks når de går i områder med gatelys. Det er galt. Selv om du ser bilen, ser ikke bilisten deg. Derfor er det en billig livsforsikring å alltid bruke minst én refleks når du er ute og går i mørket.N
Husk Refleksdagen i morgen!

Rundt om i hele landet markeres Refleksdagen torsdag 20. oktober. Det er en påminnelse om at refleksen må frem fra alle lommer, skuffer og skap.