Meny
Til trinnene og SFO Forside
Møllevannsveien 52 4617 Kristiansand
Telefon: 38 00 41 70 Send oss e-post
Redaktør: Marte Almvik
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2022><<
mai 2022
mtotfls
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
mai
17
2022
17. mai
Hele dagen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
fug.no
fug.no
komfug.no
Innlogg for lærere
Innlogg for lærere
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Informasjon om gratis ferieopplevelser for barn og barnefamilier.

Ferie for alle er et gratis ferietilbud til barn og barnefamilier med presset økonomi. Mange barnefamilier i Norge har av ulike grunner ikke mulighet til å ta med familien på ferie. Ferie for alle har derfor siden 2001 gitt tilbud om gratis ferieopphold for barnefamilier.

Ferie for alle skal bidra til sosial deltakelse og utvikling, nettverksbygging og inkludering. Ferie for alle retter seg mot familier som har så begrenset økonomi at de ikke klarer å finansiere ferie- og fritidsopplevelser på egenhånd. Tilbudet retter seg mot familier som har minst ett barn i barneskolealder, 6-13 år. Familiene kan ikke ha tilsvarende tilbud og økonomien må ha vært svak over tid. 

Sommeren 2022 vil Røde kors tilby fire familieopphold. Familiene som søker kan ha både eldre og yngre barn i tillegg og bør være glade i å være utendørs og å være aktive. Turene vil i år gå til Eidene, Hove, Vegårshei og Vrådal.

Les mer om de fire turene om du trykker videre, og ta kontakt med kontaktlærer til ditt barn eller sosiallærer (tlf: 94844563) om det skulle være aktuelt for din familie. Påmeldingsfrist 18.mai.


Andøya Action - 5.juli

Bli med på en fantastisk dag på Andøya med alt det beste som kan tilbys på land og på vann! Sommer på Sørlandet er herlig, og når en får bryne seg på nye utfordringer er det både spennende og lærerikt også. I år kan du være med på aktiviteter som fisketur og krabbeteinetrekking, padling på Sit-On-Top, kajakk og SUP-brett, klatring i et kjempehøyt klatretårn, tubekjøring og fotokurs.

Dagene er delt inn i lokalområder.
5/7 – Tinnheia, Hellemyr, Grim, Torridal
6/7 – Søgne, Songdalen
7/7 – Slettheia, Vågsbygd, Voie, Flekkerøy


Tirsdag 10. mai ble vi invitert på konsert med 3. trinn. De hadde avslutning av sitt storyline-prosjekt, og hadde laget flotte modeller av kjente bygg i Kristiansand. I tillegg ble det sang og faktaopplesing. Takk for en flott konsert!

“Tenk at nå er dagen her som jeg har lengtet etter, jeg skal gå i toget og jeg er så glad”, står det i teksten til gymnastikklærer Johan Nicolaisen fra 1899. En kjent og kjær sang som har blitt sunget i barnetog landet rundt i generasjoner. Og nå er snart dagen her!

Torsdag 12. mai 17:00-19:00
Oppmøte på baksiden av skolen, ved jungelen.

Marte Almviks vikariat som rektor går snart ut, og Kathrine Nevestad overtar som ny rektor på Solholmen skole fra 1. august. 

Alle våre nye skolebarn oppfordres til å søke SFO-plass innen 15. april. Hvis deres barn skal ha garantert plass fra 1. august må dere søke innen 15. april. Søker dere etter fristen får barnet plass etter skolestart 18. august.

Påmelding er åpnet for Sommerskolen 2022! Det er et tilbud til de som går i 5.-7.trinn skoleåret 2021/22. Elevene kan velge å vil melde seg på til sommerskolen i uke 26 eller 32. Totalt 315 plasser. «Først til mølla» prinsippet gjelder.


I det siste har det blitt populært å tulleringe via en app der man kan ta opp samtalen med den man ringer til.

Høres kanskje uskyldig ut, men man må være oppmerksom på at det faktisk er et lovbrudd å ta opptak og dele videre uten samtykke.

For barn kan det være vanskelig å vite hva som er lov og ikke. Snakk gjerne sammen om sosiale medier, og hvor grensa går mellom hva som er gøy og hva som faktisk ikke er lov.

Anbefaler dere å lese gjennom artikkelen fra barnevakten.


Hipp hurra for Kiko som arrangerer kanonballturnering for 5.-7. trinn og skaper glede og engasjement i friminuttene!

I år er det tiende gang denne turneringen går av stabelen. Vi håper det blir minst ti år til!

Tusen takk, Kiko!


Barn født i 2016 skal begynne på skolen høsten 2022. Foreldrene får i disse dager digital invitasjon til å skrive inn barnet på skolen.

Trenger du eller noen du kjenner et nytt strikkeprosjekt? Solholmen skole har nå fått sin egen lue, nemlig Solholmen-lua! 

Formålet med Fritidsfond er å sikre en bredere deltakelse og inkludering av flere barn og unge i organiserte fritidsaktiviteter som går over tid når familien ikke har økonomi til å betale dette selv.
Fritidsfondet gjelder for barn og unge opp til 18 år i Kristiansand kommune.

Denne uka har vi snappet opp at flere av elevene kan mye om Netflix-serien Squid Game. Det bekymrer oss at elevene kan mye om denne serien som i Norge har 16 års aldersgrense. Det kan nevnes at denne serien har 19 års aldersgrense i produksjonslandet Korea.


I dag kom politikerne i byen vår for å besøke vår skolehage.

Kristiansand kommune har i dag lagt ut det nye ordensreglementet for skolene.

Her kan du lese mer!


Solholmen skole tilbyr leksetid til elever i 3.-7. klasse, med 2 x 30 minutter i uken. Formålet med
leksetid er som følger (jf.§ 1a-1 i forskrift for Opplæringsloven):

Medvirke til utjevning av sosiale forskjeller, gjennom å:
a. Gi eleven støtte til læringsarbeid.
b. Gi eleven følelse av mestring.
c. Gi eleven gode rammer for selvstendig arbeid.


Solholmen FAU har jobbet med sosiale medier hele skoleåret. Skolen har hatt besøk av barnelege Jesse Ohene Aboagye, som har avholdt et foredrag om misbruk av barn i sosiale medier. Dette har ført til at FAU har laget retningslinjer for skole og foreldre/foresatte til elever på Solholmen skole.

Vi har oppdaget at noen elever her på skolen er, eller har vært nysgjerrige på chattetjenesten Omegle.

Omegle er en app for anonym chat der man automatisk kobles opp mot fremmede. Brukervilkårene krever at man er 18 år for å benytte tjenestene deres. Barnevakten vil sterkt fraråde at barn og ungdom benytter seg av Omegle.

Les hva Barnevakten mener om denne tjenesten her.

Nettpatruljen til politiet i Trøndelag har også laget en sak om Omegle. Les denne saken her.

Vi har også fått høre at elever spiller spill som GTA på fritiden. Dette er et spill med 18  års aldersgrense og er laget for voksne. Les hva Barnevakten mener om dette spillet her.