Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Besøksadresse Tunballvegen 21 4645 Nodeland Telefon: 38 18 54 40 Send oss e-post
Postadresse Postboks 4 4685 Nodeland
Redaktør: Kirsten Lønn Foss
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2021><<
september 2021
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
Gå til Google Classroom
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
I ukene 36 til 39 gjennomføres nasjonale prøver i engelsk, lesing og regning for 5. trinn i hele landet. Følg med på lekseplanen for info om når ditt barn skal gjennomføre prøvene.

Det blir restfotografering mandag 20/9-21.
(Gjelder elever som hadde fravær da skolefotografen var her 1/9 - 3/9)

Det noe smitte på skolen. Det er for tiden smitte i4C, 5A, 6A og 6B.

For å begrense smittespredning:

-Ved symptomer på sykdom skal man være hjemme
-Fortsatt god håndhygiene
-Avstand mellom voksne som til daglig ikke jobber tett sammen, uavhengig om de er vaksinert eller ikke


Regjeringen følger FHI sin anbefaling om å tilby koronavaksinasjon til ungdom i alderen 12 – 15 år. I Kristiansand vil dette skje klassevis i uke 37, 38 og 39.

VIS HENSYN, KJØR FORSIKTIG OG IKKE PARKER I "RUNDKJØRINGEN" er vår sterke oppfordring til alle dere som leverer og henter barn med bil før og etter skolen. 

Informasjon fra utdanningsdirektoratet:

FHI har nylig oppsummert kunnskapen de har om barn og smitte. Mange foreldre har spørsmål om den økende smitten og konsekvensene for barn og unge.

Korona er generelt lite farlig for barn og unge. Barn og ungdom som smittes, får oftest svært milde symptomer, og 20-30 prosent får ingen symptomer i det hele tatt.
Det er få barn og ungdom som blir svært syke og har behov for å legges inn på sykehus. Det ser heller ikke ut til at senfølger av gjennomgått korona er vanlig hos barn og unge.
Tall fra Norge viser at 0,4 prosent av de som får påvist korona i alderen 0–17 år, blir innlagt på sykehus. Gjennomsnittlig tid de er innlagt er to døgn, noe som tyder på at de fleste fort blir friske igjen.
FHI har også fått mange spørsmål om smittesituasjonen blant barn og unge, og de har svart på mange av disse i en Facebook-post. Her gjengir vi noen av dem:

Hvorfor ha grønne/åpne skoler og barnehager når vi ser en stor smitteøkning?
Tiltak i skoler og barnehager var ikke primært for barnas skyld, men for å beskytte voksne. Barn og unge har hatt en høy belastning og høy tiltaksbyrde under pandemien så langt fordi man ønsket å holde smittenivået nede inntil store deler av risikogruppene og den voksne befolkningen var vaksinert. Barn har lav risiko for å bli alvorlig syke av covid-19, og det store flertallet blir helt symptomfrie etter sykdommen. Da må forholdsmessigheten i tiltakene vurderes; strenge tiltak for en sykdom som ikke er så alvorlig for barn og ungdom, er ikke forholdsmessig.

Er hurtigtester og selvtester en falsk trygghet?
Nei. Disse testene kan vise om du akkurat nå har så mye virus i luftveiene at du kan smitte andre. Er testen negativ, er du sannsynligvis trygg for andre det nærmeste døgnet. Hvis du har symptomer og testen er negativ, kan du være nesten helt sikker på at symptomene skyldes noen annet enn korona.

Er det sannsynlig at det blir ny lockdown og hjemmeskole for mange på grunn av deltavarianten?
Nei, det er lite sannsynlig. I noen kommuner kan det kanskje bli nødvendig å øke tiltaksnivået i skolen til gult, og det kan innføres jevnlig testing for å få oversikt over situasjonen. Hjemmeskole med digital undervisning er et svært strengt tiltak, og har godt dokumenterte negative konsekvenser for barn og unge. For å bruke dette tiltaket må konsekvensene for smittespredning være alvorlige. Slik sykdommen er hos barn og unge, står et slikt tiltak ikke i forhold til konsekvensene.

Denne informasjonen ble sist oppdatert 3. september 2021.


Skolen har fått melding fra foresatte om at skolebussen fra Nedre Hortemo (Rørleggersvingen) til skolen ikke har stoppet.
Dette har ført til at barna har krysset vegen for å gå på bussen på vei nedover. Problemet er meldt inn til AKT.

Vi har fått dette svaret fra dem:

 


AKT har i løpet av den siste tiden avdekket at det er tekniske problemer med en del av skolereisekortene.  
Omtrent 25 % av elevene har kort som ikke virker, og det gjelder for både grunnskole- og videregående elever over hele Agder.

Busselskapene informer om at: Inntil videre skal ingen elever med skolereisekort avvises på bussen eller kreves betaling for billett.

Det er viktig at alle elevene fortsatt validerer kortene på billettmaskinene i bussene, både de som har fungerende kort og de som ikke har.

Elektroniske skolereisekort er innført for alle elever i Agder, og i den forbindelse har vi følgende informasjon:

De elektroniske kortene inneholder en liten antenne, som henter og overfører data til kortleseren / billettmaskinen i bussen.
Det må derfor ikke klippes hull i kortet.

Første gang eleven skal «bipe» kortet i bussen må kortet holdes foran billettmaskinen  i 2-3 sekunder.
Om kortet fjernes før vil ikke billettmaskinen rekke å få med seg all informasjon, og det vil lyse rødt / ugyldig kort.Tirsdag 05.10 har Fritidsenheten ferietilbud med tur til Dyreparken for barn og unge på 5.-7. trinn fra Songdalen.
Deltakelse innebærer reise tur/retur med felles buss fra Kilen og Haugenparken til dyreparken, adgang til dyreparken og et måltid rundt lunsjtider. 

Velkommen til årets sfo. Bildene er fra årets sommer-sfo. Vi har hatt mye gøy sammen. Vi har blitt kjent med nye barn, og hatt masse fin utetid sammen. Vi har gått turer, vi har bakt, vi har lekt med vann, vi har hatt konkurranser, vi har malt og tegnet og de nye barna har fått blitt kjent med skolens/sfo sin uteplass. 

Vi gleder oss til et nytt år med dere alle :-)