Publisert: 30. august 2023 | Sist endret: aldri | Forfatter: Tanja Sæbø og elever

Reisebrev fra Oslo

Mandag:
Trøtte fjes er på plass på Ve skole klokka 08:00. Neste stopp, Tufte gård. En sliten gjeng trasker ut av bussen og møter de blideste ansatte du kan tenke deg. Etter en tøff start får vi kake til lunsj, som letter litt på stemninga. Øksekast og skiløp er klare favoritter blant elevene. Selv om ikke alle var mestere i disse øvelsene, viste vi store fremskritt. (Med litt hjelp da selvfølgelig.) Gruppe 2. blir klare vinnere og nærmest løper smilende til bussen. Resten av elevene viste ikke like stor glede. Haraldsheimen er billig og koselig og ligger fint plassert i forhold til populære destinasjoner, som Rema 1000. Dette stedet har falt i god smak blant alle elevene. 
Tirsdag:
Vi starter dagen tidlig med frokost klokka 08:00. Vi reiser videre til teknisk museum. Mye lærerike aktiviteter og utrolig mye pengesløsing når det gjaldt mat. Vi vil anbefale å korte ned tiden til 1 time, med 2 blir alle mette og fattige. Bussen kjører videre til Grini museum. Her møter vi en engasjert og erfaren dame. Etter en sløv start, setter Achtung (fare) oss i god gang. Hørte vi dette skulle vi stille opp sånn som fangene gjorde. Vi hadde rollespill som fanger, som var en superhit blant elevene. Så kommer høydepunktet av turen. 4 TIMER FRITID!!! Alle jentene brukte opp alle pengene på favorittbutikken Blomz. Guttene derimot drømte seg bort i designerbutikkene. Vi tør ikke spørre hvor mye penger som ble brukt. Vi avslutter dagen på T.G.I. Friday. 
Onsdag:
Dagens agenda er hovedsakelig besøk på Utøya. Dette var et lærerikt oppsiktsvekkende og inntrykksfullt besøk. Vi ble alle rørt av meldingene og merkene som var igjen etter denne forferdelige hendelsen. En del er ikke fornøyd med gårsdagens shopping og må dermed fortsette dette på Storo storsenter. Avslutter dagen med lek og moro på Haraldsheimen. Vi får prøvd oss som både detektiver og quizmestere. I morra tar vi oss til paradoxmuseet. #gæst.

Johanne, Hedda og Linea