Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse: Kalvåsveien 42, 4658 Tveit Postadresse: Kristiansand kommune - Ve skole, Postboks 4, 4685 Nodeland
Telefon: 38064200 Send oss e-post
Redaktør: Rektor Andreas Wangberg
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2021><<
september 2021
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
sep
24
2021
Nasjonal prøve i engelsk, 5.trinn
Hele dagen
Fra Oppvekstsektoren
Ferie- og fridager
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

For informasjon om hva som gjelder i Kristiansand nå, om Koronavaksinering og testing se kommunens hjemmeside

Informasjon om vaksinering av 12-15 åringer finner du her. 


Har du fått purring fra skolebiblioteket, men du finner ikke boka?

Forrige skoleår samarbeidet Ve skole og FAU om å få til en løsning med ingeniørvesenet om oppmerking og sikring av området rundt skolen. Det var dessverre lite tilslag på den henvendelsen. Det ble derfor gjort interne tiltak for å sikre at elevene skal kunne ferdes trygt mellom gymsalen og skolebygget. 

Denne ordningen fungerer fortsatt bra, men vi vil benytte anledningen til å informere nye foresatte og andre om ordningen.


Alle foresatte må sjekke at de er registrert med riktig kontaktinformasjon i skolens systemer. Dette er hver enkeltes ansvar, og både mor og far (eller andre foresatte) må gjøre denne jobben selv. 

Det blir sendt ut samtykkeskjemaer til foresatte gjennom IST:

- Samtykke til at elevene kan gjennomføre covid-test ved smitte.

- Samtykke til foto og film.

- Koronavaksine for 12-15 åringer. Her kreves det kreves samtykke fra begge foresatte.

Det er derfor svært viktig at alle foresatte har registrert seg med korrekt e-postadresse! 


Torsdag i uke 36 hadde Ve skole besøk av biskopen med følge, soknepresten og staben og menighetsrådsmedlemmer. Fra skolen stilte rektor, to lærere, FAU-leder, SU-leder og alle elevene på 10.trinn. 


På Ve skole har vi lange tradisjoner for å ønske elevene velkommen på morgenen. I sin tid startet Trond Harstad denne flotte ordningen. Etter hvert som tiden har gått har ordningen økt i omfang.

Fra mandag 6. september 2021 er det klart for selvtesting av barnehagebarn og elever i grunnskolen og videregående skole. Testen er en hurtigtest som gir svar på 15 minutter. Ordningen innføres med forbehold om at smittesituasjonen tillater det.

Med inspirasjon fra Mosby Oppvekstsenter, har vi på 1. trinn et ekstra fokus på overgangen mellom barnehage og skole. Mange elever synes denne overgangen kan vare vanskelig. Pendelen svinger! Etter mange år som lærer og førskolelærer i skolen, er vi nå glad for at leken igjen har fått den plassen den fortjener. Skolen må være tilpasset barnas modning. Alle skal føle at de mestrer skolehverdagen og ingen skal falle utenfor fellesskapet.

Hvorfor ønsker vi å bli en dysleksivennlig skole?

Elever har ikke bare lærevansker i norsktimene, eller i små grupper.
De har lærevansker i alle fag hele dagen. Hjemme og på skolen. Derfor er det viktig at alle lærere har kunnskap om dysleksi, dyskalkuli og spesifikke språkvansker (SSV) og vet hva som er best for den enkelte elev.


Ve skole ønsker å løfte frem akkurat dette ordtaket. Kraften i samhold i et nærmiljø er veldig verdifullt. Det skaper sterkere og tryggere barn og unge som er rustet til å møte hverdagen.

Skolen ønsker å være en sentral bidragsyter i formidlingen av hvilke fritidsaktiviteter som finnes for barn og unge i Tveit.

Fram til nå har Ve skole samarbeidet med flere foreninger og lag, og vi er interesserte i å komme i kontakt med flere. Skolens hjemmeside blir brukt aktivt i formidlingen. Det er også mulig å komme i skoletiden dersom det passer inn i skolens aktiviteter og planer. En annen arena er foreldremøter. Ve skole planlegger Åpen skole, onsdag 4.mai 2022. Her håper vi at mange foreninger og lag stiller opp. Invitasjon blir sendt ut i god tid.

Barn og unge trenger flere arenaer for å utvikle seg. Det er utviklende å være med i aktiviteter som interesserer dem og der de opplever mestring. Barn og unge trenger voksne forbilder som er tydelige og varme.

Takk til du som er håndballtrener, fotballtrener, basketballtrener, korpsleder, korleder, konfirmantledere, speiderleder, sjakkinstruktør osv. Du er en viktig voksen for barn og unge i Tveit!

I høyremenyen finner dere en fane som heter Nærmiljøet og aktiviteter. Her kan du lese mer om hvilke tilbud som finnes for barn og unge i Tveit.

 


Her kan dere finne mer informasjon om hodelus og hvordan sjekke for og behandle hodelus.

Ve skole og SFO har ambisjon om at vi legger ut informasjon og nyheter på skolens hjemmeside. Det er blant annet ukeplaner og driftsmeldinger angående skoleskyss.

Vedlagt ligger regler for lån og bruk av skolens Chromebooks/iPads

Fra 1.august overtok Andreas Wangberg rektorjobben på Ve skole. 

Både SFO og skole starter opp på grønt nivå i august. På grønt nivå vil det fremdeles være noen smitteverntiltak. Ingen syke skal møte på skolen, selv med milde symptomer. Det er viktig å holde avstand der det er mulig. SFO- og skolehverdagen kan gjennomføres som normalt, og det er ikke behov for organisering i kohorter.