Meny
Klasser og avdelinger Forside
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
6.trinn
7.trinn
Vedlegg
Sam Eydes Gate 163 3660 Rjukan
Telefon: 35082770 Send oss e-post
Redaktør: Jorunn Øverland
Det er 17 dokumenter i arkivet.
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
PC og Ipad som hjelpemiddel for elever med lese og skrivevansker

Skolen jobber kontinuerlig med å gi alle elever et best mulig læringsutbytte. I den forbindelse vil det høsten 2020 arrangeres kurs for elever med språk, lese- og skrivevansker. Her vil elevene blant annet få opplæring i hvordan nyttiggjøre seg av Ipad/PC som hjelpemiddel i lesing og skriving på skolen og hjemme.

Hvordan kan jeg søke om datatekniske hjelpemidler for mitt barn? 

Dysleksi Norge har samlet informasjon om hvordan søke om datatekniske hjelpemidler for elever med lese og skrivevansker her.

Ønsker du lydbøker?

NLB er biblioteket for barn, ungdom, voksne og studenter som strever med å lese. Alle som har vansker med å lese trykt tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom, kan melde seg inn. 

Barn og ungdom som trenger skolelydbøker, skal registreres av skolen hos Statped skolelydbok. Når du er registrert hos Statped, kan du også låne bøker fra NLBs boksamling med samme lånernummer og PIN-kode.

Foreldre som selv vil melde inn barnet som lånere hos NLB, gjør det på NBL sin hjemmeside. Skolebarn skal bare meldes inn ett sted, men kan låne skjønnlitteratur og skolebøker både hos NLB og Statped skolelydbok.

Ta gjerne kontakt med kontaktlærer eller skolens ledelse hvis du som foreldre til et barn med lese og skrivevansker, ønsker bistand til søknad om datatekniske hjelpemidler eller lydbøker.