Meny
Klasser og avdelinger Forside
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
6.trinn
7.trinn
Sam Eydes Gate 163 3660 Rjukan
Telefon: 35082770 Send oss e-post
Redaktør: Jorunn Øverland
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Leirskole på 7.trinn

Hos oss har 7.trinn har som tradisjon å reise på leirskole til Haraldvigen, Kristiansand, hver høst. Haraldvigen tilbyr et 5 dagers maritimt leirskoleopphold, på en av Norges vakreste øyer. 50 års erfaring med leirskole, har gitt oss unik og verdifull kunnskap om hva som gjør leirskole til en helt spesiell opplevelse for elevene.

Leirskole med maritimt fokus

Leirskolen består av maritime aktiviteter, mye og godt utstyr og flinke leirskolelærere. Tusenvis av barn har hatt sine første gode opplevelser med sjøen i trygge omgivelser på Haraldvigen. 

Lek og læring

Et leirskoleopphold på Haraldvigen består av 30 timer maritim undervisning fordelt på fem hele døgn - hvor elevene blant annet kan oppleve dette: 
Opplæring i bruk av kano, kajakk, seilbåt og robåt
Skjærgårdsorientering
Havfiske og fjordfiske
Garnsetting
Flåtebygging
Buldring/Klatring
Bølgetur
Banankjøring / sleping etter båt
Studier av dyreliv i fjæra

Elevene ankommer på søndag kveld eller mandag morgen og reiser hjem igjen på fredag ettermiddag. I opplegget får elevene rikelig tid til egenaktivitet og sosial kontakt på fritida. Alt utstyr - blant annet vannrutsjebane, badeutstyr og ca. 80 småbåter - står til fri disposisjon for gjestene våre hver kveld. Den organiserte aktiviteten består av en formiddagsøkt og en ettermiddagsøkt à tre timer. Opplegget planlegges sammen med medfølgende lærere etter ankomst.

Minner for livet

Leirskole på Haraldvigen er en liten uke i paradis for barn og unge. Leirskole er dannelse, det er lek og moro og høy feriefaktor. Og det er læring, kunnskap, ”folkeskikk”, grenser, teamånd og samhold. Samholdet og vennskapet er viktig. På leirskolen er alle inkludert, alle finner ”sine” leirskolevenner. På Haraldvigen ”skal alle med i båten”. 

Samhold og selvtillit

Å være på leirskole gjør noe med deg som ung, fra du er barn og til du trer over i voksenlivet. Leirskoleopplevelsen skal være en grunnleggende positiv, lærerik og god erfaring for hver enkelt deltaker. For mange vil det gi ekstra selvtillit å være på leirskole. Alle har en viktig rolle, alle knytter bånd til andre, alle blir sett, alle er med. Som voksne tar vi ansvar for å inkludere alle – og se den enkelte. Leirskole på Haraldvigen skaper et helt spesielt samhold, basert på trygghet, lek og mestring. 

Les mer om leirskolen på Haraldvigen leirskole sine hjemmesider.