Meny
Klasser og avdelinger Forside
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
6.trinn
7.trinn
Sam Eydes Gate 163 3660 Rjukan
Telefon: 35082770 Send oss e-post
Redaktør: Jorunn Øverland
Det er 19 dokumenter i arkivet.
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Helsesykepleier inviterer til kurs onsdag 28.09.22 klokken 17.30-19.00 på Rjukan helsestasjon.

Elevene på 7.trinn er i dag i gang med programmet SMART i regi av Ungt Entreprenørskap. I Rjukanhallen ventet Torkil Follaug fra Green Mountain, som hadde en innføring for elevene i fornybar bruk av energi. Vi har hørt om hvordan teknologi kan bidra til et grønt og bærekraftig skifte. Dette vil komme godt med i prosjektperioden fremover! Denne uken vil 7.trinn også få besøk fra Ungt Entreprenørskap, som skal hjelpe oss litt på vei. I perioden som kommer inviterer vi elevene til å utforske og lar de få jobbe med problemløsning ut fra egne valg og interesser. Her skal det avdekkes behov, utvikles ideer og løsninger skal realiseres, slik at andre kan nyttiggjøre seg dette. Kanskje noen ideer til nye arbeidsplasser i Tinn skapes? Vi gleder oss veldig til skolefinale hvor Torkil fra Green Mountain, Marte fra Rjukan Tecnologysenter og vår egen rektor Jorunn skal sende elevene våre videre til Superfinale på Notodden. 

Nå er Brannvernuka her! I uke 38 markerer vi  brannvernuka, og vi snakker om brannsikkerhet med elevene våre. Vi minner om at det er åpen dag på Rjukan brannstasjon denne uken, og kanskje det blir et besøk av brannbilen på skolen vår også?  

Her kommer en kort oppsummering fra gårsdagen og dagen i dag:
Været har vært helt knall, og det er god stemning.  I går rodde vi i kano og kajakk og hadde skjærgårdsorientering på vann. Elevene lærte også fire ulike knuter. I dag har vi sett på livet i fjæra og satt garn og åleruser og lært om sjøvett. I morgen blir det prøve rundt dette og hente garn. 
Hilsen 7. trinn

Vi ønsker at barna skal bli gode og trygge trafikanter. Det må læres. Barn lærer best når de er i trafikken sammen med en voksen, og her er noen tips fra Trygg trafikk:
-Snakk sammen om det dere ser, hører og opplever. Gjennom repetisjon og samtaler utvikler barna evne til å tenke, vurdere, tolke og forstå ulike trafikksituasjoner.
-Snakk om hvordan vi må bruke øynene og ørene i trafikken. Da øver dere på å øke barnets oppmerksomhetsevne.
-Øv på å stoppe, se og høre før dere krysser en vei. Da innarbeider dere gode vaner.
-Se etter og snakk om andre trafikanter, skilt og signaler i trafikken. Da forstår barn lettere hvorfor vi har trafikkregler og hvorfor det er viktig å ta hensyn til andre trafikanter.
-Snakk om hva som kan være trygt og farlig å gjøre i ulike situasjoner. Da trener dere barnas risikoforståelse og vurderingsevne.
-Minn barnet på å bruke sykkelhjelm ved sykling. 
- Og ikke minst: Refleks gjør barnet mer synlig i trafikken.