Meny
Klasser og avdelinger Forside
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
6.trinn
7.trinn
Sam Eydes Gate 163 3660 Rjukan
Telefon: 35082770 Send oss e-post
Redaktør: Jorunn Øverland
Gå til Fronter
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Oransje sone

Oransje sone er et nytt tiltak i antimobbeprogrammet Olweusprogrammet. Det skal være et tilbud til alle elever, men spesielt til elever som ikke har noen å være sammen med. Det er svært viktig at den vanlige inspeksjonen går som planlagt, for det skal være trygt alle steder i skolegården. 

Skal bidra til et tryggere skolemiljø.

Noen elever gruer seg til friminuttene fordi de ikke har noen å være sammen med, eller fordi de føler seg utrygg. Et avgrenset område på skoleplassen skal bidra til et tryggere og bedre skolemiljø.

Oransje sone på vår skole vil være i midt (rett nedenfor trapp idrettshall / hovedinngangen til skolen.

Info til de voksne ( hentet fra Olweus programmet):

Oransje sone er et nytt tiltak i antimobbeprogrammet Olweusprogrammet. Det skal være et tilbud til alle elever, men spesielt til elever som ikke har noen å være sammen med. Det er svært viktig at den vanlige inspeksjonen går som planlagt, for det skal være trygt alle steder i skolegården. Det er viktig at oransje sone blir en naturlig del av skolemiljøet på lik linje med andre tiltak. Det skal IKKE være et utstillingsvindu for elever som ikke har venner eller har problemer. Ideen om oransje sone kom fra arbeidet med en aktivitetsplan for et barn som følte seg alene og ikke visste hva han skulle gjøre i friminuttene. Da bestemte man at på et avgrenset område i skolegården kunne man gå dersom man føler seg alene, ønsker noen å være sammen med eller ønsker voksenkontakt. En del av bakgrunnen for oransje sone er også at enkelte grupper har en særlig høy risiko for å bli utsatt for mobbing. Elever med spesielle diagnoser innenfor autismespekteret og ADHD er spesielt sårbare. Skolene har et skjerpet ansvar for elever med spesiell sårbarhet. Oransje sone er derfor også tenkt å være et tilbud til denne gruppen for at de skal få et trygt og godt skolemiljø.       Ø

Info til elevene:

Oransje sone er på område rett utenfor inngang idrettshall. Her skal det ikke foregå ballaktiviteter eller løpe/fangeleker. I oransje sone skal det alltid være en voksen tilstede. Lærerne eller assistentene som er her skal ha på seg oransje vest, og de andre som har inspeksjon har gule vester. De ansatte skal være tilgjengelige for kontakt og tilrettelegge for aktiviteter for elevene. Den som er oransje vakt har med seg en liten bag med ulike aktiviteter man kan gjøre, her kan man få utdelt ulike typer spill ( kortstokk, memory, uno, tre på rad, hoppetau, slengtau,  ( Denne bagen henger i TL boden – Ikeabag - merket med oransje sone). Materiellet/utstyret man bruker skal være på oransje sone, dvs på bord under tak.