Meny
Velg seksjon Helsesjukepleiar
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Ta gjerne kontakt med oss, ein av oss er på Rosseland skule kvar dag


No skal vi kartleggje folkehelsa i Rogaland   For første gong skal vi gjennomføre ei folkehelseundersøking i Rogaland. Undersøkinga vil gje viktig informasjon om trivsel, velferd og helse hjå rogalendingane, og er eit samarbeid mellom Rogaland fylkeskommune og Folkehelseinstituttet (FHI).

  – Berre rogalendingane sjølv kan fortelje noko om korleis det er å bu og leve i Rogaland. Svara vi får i denne undersøkinga blir ein viktig del av kunnskapsgrunnlaget for all samfunnsplanlegging i fylket vårt i åra som kjem.

Det er difor viktig at så mange som mogleg svarer. Målet vårt er at meir enn halvparten av dei som blir direkte invitert deltar. Då blir vi det beste fylket i landet, seier Marianne Chesak, fylkesordførar i Rogaland fylkeskommune.   Folkehelseundersøkinga startar måndag 14. september og varer i tre veker.


Helsesjukepleiar Bjørg Nina er tilgjengeleg på telefon  51 77 63 87 tysdag og torsdag mellom klokka 09-13.  Ikkje nøl med å ta kontakt om de har behov for samtale. 


Akkurat nå sitter mange barn med en ekstra klump i magen, fordi de er bekymret for om mamma og pappa kommer til å drikke for mye i jula, sier Randi Hagen Eriksrud i alkovettorganisasjonen Av-og-til.  

«Jeg gledet meg aldri til ferier da jeg var liten, spesielt ikke juleferien». Slik beskriver en person som har skrevet inn sin historie til Av-og-til. Og vedkommende er ikke alene. Anslag fra Folkehelseinstituttet viser at 90.000 barn vokser opp i hjem der en mamma eller pappa drikker for mye alkohol. For disse barna blir foreldrenes drikking problemet til de små. Barna som vokser opp med foreldre som drikker mye jobber gjerne hardt og mye for å holde fasaden. De vil ikke at andre skal forstå det mange kanskje allerede vet: At mamma eller pappa drikker, sier Randi Hagen Eriksrud i Av-og-til.